أنا دائرة حول صوفي

Jag sitter som på nålar. Alltid på spänn, redo. Redo för vad? Det kan man undra. Redo för att kasta sig ut i livet och in i saker, vissa saker. Det där som blivit min trygghet, enda platsen där jag kan känna lugnet. Folk utanför min lilla bubbla som jag skapar kan stressa vidare, trafiken är aldrig stilla och det är ingenting jag saknar att vara en del av. För jag är nöjd och trivs inte alls i världen utanför bubblan, inte som förut. Jag har alltid varit en rastlös människa men utanför bubblan nu är jag om möjligt dubbelt så rastlös. Det kanske inte alltid syns, jag försöker dölja det. Spelar ett spel att vara fortsatt mänsklig. Försöker vara mer stilla än jag känner för att vara, prata om vardagliga saker och prata när jag ska och vara tyst när jag ska. Låtsas vara avslappnad...

Sedan att jag inte ens vet vad som händer riktigt, gör inte saken bättre. Det känns som en tävling som jag inte ens vill vara med i och ingen har berättat reglerna, jag bara famlar. Ibland undrar jag om jag kanske är med i någon show, kanske sitter folk och skrattar åt allt, åt mig. Jag saknar ord, kan inte förklara, kan inte beskriva hur allt inom mig känns. Kan inte heller beskriva situationen för någon så de förstår. Så därför, förblir jag tyst.

Jag känner mig som ensammast i världen
Utan min bubbla.
Inte ens tusentals kramar från vänner
Som säger att jag inte är ensam,
Att jag har dem,
Kan bryta genom ensamheten.
Bara att skriva om det här,
Gör att det känns som om jag ska lösas upp.
Bara flyta isär och sedan sväva bort.
Aldrig ha funnits, finns aldrig igen.
...Poff...

You're Everything I Need and More



Helgen var bra, var förbi på Anna's fest och det var riktigt trevligt! Även om jag inte var där så länge. Har sett massa filmer annars. Och målat. Målat i målarbok, målat kök och ritat saker på väggar. Shit nice!

Pratade nyss med farsan, vi har bytt bort skotern som jag ansåg som min. En Artic Cat 1M 570-04 . Men det gör inte så mycket för vi har bytt upp oss till en Lynx Xtrim 550 årsmodell 2010! Längtar att få provköra, synd bara att jag är här i Kiruna mest hela tiden och går miste om Klimpfjälls härliga vinter... Och VÅR!! Nej, måste vara hemma till våren lite mer och fixa googlebränna, köra skoter, åka snowboard och fiska. Sånt som hör till.

Emilia är en av världens sötaste. Det är inget jag tror eller bara säger för jag vet det. Världens finaste vet om att den är det för jag har sagt det till denne, många gånger. Nämligen Mio som jag saknar. Och så du så klart :]

Think I'm Addicted to Your Light

Jag är lite lätt nyfiken på vilka som kommenterat nu på sista tiden...

Jag har varit duktig idag! Eller ja, den del av idag som jag varit vaken. Sov till klockan ett och sedan har jag skrivit två A4 om coachingfilosofi. Ska fortsätta vara duktig genom att duscha, köra till biblo med en bok som ska in och kanske även diska och handla. Sedan får jag se, läsa Twilight låter lockande!

Jag måste säga att ibland är du bara så underbart ärlig och rak på sak. Trivs med ditt sällskap och du har varit precis vad jag behövt den senaste tiden. Förlåt bara att jag håller dig vaken om nätterna.


It takes a störd to recognize an other störd.

ξεναγός

Alla människor vet när dom går emot sig själva. Ofta väljer man att inte lyssna på sin egen intuition och inre visdom utan kör på i den valda riktningen därför att man tror att den redan valda vägen inte går att bryta utan alltför stora uppoffringar.  När man kompromissar bort sig själv av rädsla, bekvämlighet och självuppoffring så riskerar man att få leva ett liv utan både självaktning, kärlek och intressant utveckling. Var inte bara NÖJD, var LYCKLIG!!!

Zzzombie

Hemmamatch imorgon i Sporthallens A-hall kl. 19:00! Jag spelar i tredje femman, förhoppningsvis som forward och inte center. Ska spela med min baby för första gången på match nu. Klubban alltså. Kom och heja på oss!

Jag läser alldeles för fort också, böckerna tar slut alldeles för snabbt men ändå kan jag inte läsa långsamt. Måste skaffa fler böcker sen så jag kan lugna mig lite när jag blir för hyper. Lustigt att det är det enda jag kan göra lugnt i flera timmar helt rofyllt. Bara boken är någorlunda då så klart.

Skjut mig

To Be or Not To Be

Det finns så många val här i livet. Vilken väg man ska gå. Enligt wikipedia:

"Val är ett möjligt beslut. För att ett val ska äga rum krävs minst två alternativ att välja mellan. Valet har en central position inom existentialismen. Enligt denna filosofiska ståndpunkt definierar människan sig själv genom sina val, vilket ger upphov till ångest."

Det finns oftast många frågor i ett och samma val. Det viktigaste är att man i slutändan blir lycklig, det tycker i alla fall jag. Och jag tycker även att man ska respektera andras val så länge de blir lyckliga och ingen kommer till skada. Men när är då slutändan? Är det den dagen som jorden går under? Är det när man väl blivit lycklig till fullo på grund av sitt val? Är det när man just har valt?

Man kan välja mellan mycket och gör val hela tiden som kan ge konsekvenser. Vilka kläder man ska ha, träna eller slappa, kliva upp eller somna om. Sedan finns så klart de större valen som uppenbarligen ger större konsekvenser. Flytta eller inte flytta, ska jag göra ett karrärsbyte eller inte, ta tag i mitt liv eller fortsätta det som det är. Det är stora val som kan påverka fler än bara en själv även om man inte alltid tänker på det. Mer solklart är det ju att man påverkar andra ifall man väljer mellan olika personer. Då fler än ens egen lycka vilar i ens händer. Det går inte att tillfredsställa alla parter, någonsin. Det är därför det finns olika politiker, religioner och åskiljaktiga meningar. Frågan är bara, Hur ser jag tydligast min framtid? Hur blir jag lyckligast?

Jag tänker för mycket för mitt eget bästa.

River Flows in You


Jag vet precis hur Bella känner...

Förgät mig ej

Skriver en sexsidig rapport som ska in på söndag. Vet inte om jag får åka på match eller inte då jag missade träningen igår. Två och ett halvt dygn, och tio minuter försvann bara POFF från mina tankar efter en minut och tre timmar kändes som en minut.
Lyssnar på glad musik idag för ovanlighetens skull. Men kanske byter till min nya tänkmusik sen när jag pluggat klart och ska läsa vidare i Twilight som jag läser på tok för snabbt.

Varför ska jag vara så analytisk och förstående? Fuck me ibland...

Cupids Chokehold

Nu är det nästan precis ett år sedan. Sedan allt i mitt liv började ändras. Jag blev singel och gick igenom mycket skit. Träffade en viss person som jag först trodde bra om men som sedan visade sig vara en som tillbringade ännu mer skit i mitt liv. Jag vet att allt har en mening och jag är inte säker på att din och min väg har skiljts åt redan för det blev aldrig något riktigt avslut. Ångrar det kan jag inte göra, men kan ångra en del på senaste som varit onödigt som samtal från mina kompisar på fyllan som bara vill mitt bästa men krånglar till det ibland.

Jag flyttade från Terassen, det bästa jag gjort i Kiruna tror jag nästan för jag började genast må mycket bättre. Lärde känna många nya, underbara personligheter och de håller jag fortfarande ihop med. Katti, Ello, Malin, Danne, Sussi, vad skulle jag gjort utan er? Även Steffo har betytt och betyder fortfarande mycket för mig, hoppas bara han också kan svälja sin stolthet och upptagenhet och komma tillbaka.

Efter nyår gjorde jag många misstag men inget jag kan göra om eller ta tillbaka. Ångrar gör jag inte heller egentligen för då skulle jag aldrig varit där jag är nu. Det enda jag och många andra undrar över är, varför jag inte lämnade tidigare, direkt det började bli fysiskt också. Det som irriterar mig lite från då är också varför ingen kom och skakade lite vett i mig i stället för att bara vara nyfikna och försöka ta reda på vad som var sant eller inte.

Min älskade Roxy lämnade oss för att gå vidare till sina nästa äventyr. <3

Efter det kom jag tillbaka på fötterna igen, tilltufsad men jag stod där och står än. Jag har fått se vilka som är mina riktiga vänner och vilka jag verkligen kan prata med. Jag har kommit Strix så otroligt mycket närmare det här året. Sen den dagen jag var helt förvirrad och borta på Terassen och behövde råd om T. Sedan dess är allt bara underbart ärligt och äkta. Tack för allt.
"Prata med mig, jag vet det är sent men jag kan verkligen inte sova. För mycket som hänt och för många tankar. Prata med mig tills jag somnar och somnar jag, lägg bara på!"

De sista dagarna i Maj blev ännu en vändning. Att ignorera gick inte och jag föll ordentligt kan man väl säga även om jag inte förstod det då. Det var även då helvetet bröt lös men som ni ser och hör så lever jag fortfarande vilket jag inte varit 100% säker på att jag skulle göra vissa gånger. Sommaren tillbringades i Klimpfjäll med familjen, hunden och många timmar i telefonen. Men sedan dess har jag blivit helare och helare och efter sommaren då jag kom upp till Kiruna en sväng så förstod jag vad som var orsaken bakom det.

Jag är fortfarande kvar i Kiruna även om det varit osäkert ibland och ibland fortfarande är. Men jag har mina träningar, vänner och mitt hopp om en kommande ljus framtid. Jag gör mitt bästa, står på mina bara knän inför världen med nacken blottad.
"Look, I guarantee there'll be tough times.
I guarantee that at some point, one or both of us is gonna want to get out of this thing.
But I also guarantee that if I don't ask you to be mine, I'll regret it for the rest of my life, because I know, in my heart, you're the only one for me."


Feels Like I'm Long Way to Happy Right Now

Det gör ont...

You Make it Rain

Emilia är ju bara för söt. Jättemysigt att vara med henne och det bra är att när hon blir på dåligt humör, måste byta blöja eller kräks så kan jag bara lämna henne ifrån mig till hennes föräldrar. För sånt är jag mindre bra på.
På väg till träning gick jag förbi en familj.

Dottern: "Mamma, om man ramlar, då måste man kliva upp igen"
Mamman: "Ja, för man kan ju inte ligga kvar"

Väldigt uppenbart att man inte kan ligga kvar om man ramlar, men det går ju tolka på fler sätt och det är väldigt bra sagt av en typ femåring. Desto längre man "ligger" ju svårare blir det sedan att ta sig upp igen.

Båda träningarna gick bra, väldigt bra. Vann över en väldigt lång kille med väldigt stora händer som var runt kanske 15 år. Och min nya innebandyklubba var bättre än förväntat!
Blev inbjuden att komma på tyngdlyftning, kanske ska gå dit och testa på en gång i alla fall. Får ju en personlig tränare där då.

Kul att inte kunna nå folk eller höra nåt ifrån dem. Eller inte eller hur det nu var..
Les Club

Tell me something good

Mamma, mormor och morfar ringde och väckte mig. Berättade att Mio och kisse var jätteglada att få träffas igen. Sen somnade jag om. Då ringde psyk. Sen kunde jag inte somna om men ska snart göra ett nytt försök. Orkar inte vara vaken utan ska sova bort lite av tiden. Så jag lägger mig på soffan och tittar på någon film eller nåt.

Hämtade Sussi på tåget igår, sov hos henne. Låg och pratade tills vi var tvugna att sova för hon skulle upp och jobba idag. Jag är bäst på sova, vaknade inte ens då hon steg upp och gick på jobbet.

Jag säger bara, usch vad hemskt. Jag lider med er. Saxnäs är för litet för att förlora några invånare. Titta på klippet från frontalkrocken här.

Lite kort om helgen som varit. Alex var i stan, trevligt att träffa honom. Första matchen för säsongen är över nu, vi förlorade men det finns många matcher kvar att vinna. Jag fick spela center, lite lätt förvirrande då jag inriktat mig som forward de senaste året. Köpte en ny innebandyklubba, en svart! Med orange text på, så klart. Och just ja! Jag är inte längre nummer 18, utan blev tvingad att välja av nummer jag inte alls ville ha. Men det fick bli 24, okej men inte riktigt jag.

Såg på film i fredags, En shopaholics bekännelse.
Var ute lördag, det var bra till och från. Jag säger bara, tvinga inte folk att delta om de inte vill och sätt inte alla de då på ett och samma lag. Och ändra inga regler i sista sekund. Och kul att bli lämnad på krogen. Det som låg på plus var att flera från laget var ute och jag dansade med dem även om det var värdelös DJ och kass musik. Träffade Fanny också och hon fick sista dansen, tryckare, haha. Vet bara inte vad det var med vissa av folket, huja, jag trodde jag skulle bli knäpp.

Les Club

Nobody Knows

Tänk att liv kommer och går. Ena dagen finns man och andra dagen bara POFF. Det kan vara när som helst, i de mest vardagliga sysslorna till katastrofer. När man är på botten i sitt liv eller när man är som lyckligast och allt flyter på. Jag tror i alla fall att ramarna i ens liv redan är satta, det är förutbestämt. Sedan de små händelserna som sker är slumpartade. Men saker som att man träffar olika människor eller att någonting händer som gör en förändring i ens liv, det står skrivet att det ska hända. Sedan när det väl sker är en annan sak.

Om jag träffat dig lite tidigare eller lite senare, kan jag lova att saker och ting inte sett likadana ut.

Jag kommer att tänka på ett avsnitt i Lilo & Stitch (ja jag tittar på sånt ibland). Då de ska försöka fånga ett experiment som kan göra att dagen upprepar sig. Bara att en fjärils gång ändras orsakar stora olyckor.

I mitt nästa liv, hoppas jag att jorden fortfarande finns kvar och att inte mänsklighetens grymhet och oförsiktighet förstört den. På tal om återfödelse, så tror jag att man inte nödvändigtvis behöver återfödas i just det ögonblick som man dör. Utan det kan gå några timmar, dagar, år. Då man är redo helt enkelt.

Dagarna kommer, dagarna går
De blir till veckor och veckor blir till år
Men med dig vid min sida försvinner all tid
Det känns som bara sekunder gått,
Tills verkligheten tar vid...

1, 2, 3

Babe, pick a night
To come out and play
If it's alright
What do you say

Nu ska jag göra lite skoljobb för jag måste. Lätt drygt men har som tur är läst just de kapitel som jag skulle skriva om. Det var de enda jag läst och det var rätt tjock bok. Hoppas jag inte använder upp all tur från alla fyrklövrar redan nu bara :(

*Var är jag? Vem är du? Aaahaaaa...* Det kunde man ju tro

Lets' make a team
Make 'em say my name
Lovin' the extreme
Now are you game?

Ljudet av ditt hjärta

Jag läser en bok och jag känner verkligen igen mig i vissa saker som huvudpersonerna känner..

Jag kan känna din lukt på mils avstånd och ibland lägger sig minnet i min vardag
och jag känner den fast du inte är i närheten.
Jag får svårt att tänka och prata när du är med mig.
Du finns i mina drömmar och tankar för jämnan.
Påverkar mig på ett sätt som både stör mig
men samtidigt inte kan klara mig utan

Vintern är här

Nu har jag inte bloggat på ett tag och mycket har hänt. Har varit hemma och bytt till vinterdäck på bilen vilket var behövligt och i rättan tid. För när vi skulle köra upp igen till Kiruna så var det vinter och massor av snö. Men det är mindre snö i Kiruna än det var på vissa ställen efter vägen. Vi såg sex plogbilar och korsade järnvägsspåret 12 ggr. Sedan hade en lastbil med släp kört i diket och stod tvärs över vägen men turen var på vår sida så vi kunde köra förbi på en rastplats med två infarter.

Hemma var allt som vanligt förutom att snön legat där redan i en vecka. Mums med bullar kan jag säga! Och jag saknar redan min gullegubbe som för övrigt var borta i fem timmar igår på äventyr som bara han vet om.

Jag försöker göra lite skola. Försöker är verkligen rätt ord för jag krånglar verkligen med den. Men jag ska klara det, det är mitt mål. Jag har koncentrationssvårigheter...

RSS 2.0