Träteknisk Utbildning

Just ja. Jag måste bara berätta hur konstigt skolan fungerar. Jag har sökt en arbetsinriktad utbildning i Lycksele med jobb direkt efter. Tänkte det var perfekt för mig som är arbetslös och inte har någon hel utbildning. Dessutom gillar jag att snickra och sånt och kan tänka mig jobba inom det mer än väl.

Var in på LärCentra idag och de berättade varför de nekat mig. Men innan det så tar vi vad de sa då de ringde mig och frågade varför jag sökt. För man måste söka tillstånd från dem först så de betalar utbildningen då den är i en annan kommun. Då de ringde undrade hon om jag visste vad det var jag hade sökt. "Du vet väl att det är en teknisk utbildning?". Sen undrade hon om jag verkligen hade det som intresse eftersom de kurser jag gått tidigare var i en helt annan kategori, nämligen turism, hotell och ledarskap. Efter jag förklarat att jag har många intressen så frågade hon så klart om jag hade nån erfarenhet från sånt. Snickeri och händiga saker. "Ja här senast har jag byggt ett förråd tillsammans med pappa". Orkade inte säga allt annat jag byggt och att jag är en jävel på tapetsering och målning. Fick som svar: "Jaha oj! Så du har intresse inom det ändå? Men håller du på med nåt hantverk då? För det kan vara en del sånt". Hantverk tänkte jag, och jo det håller jag faktiskt på med då och då också. "Du är ganska kreativ av dig också? Ja det är ju bra".

Varför i hela friden ska man söka en utbildning man inte är intresserad av eller vet vad den innebär? Varför lät det som om det skulle vara omöjligt att jag gillar tekniska och kreativa saker?


Idag när jag var på LärCentra så sa hon helt enkelt att jag blev nekad för jag har för bra betyg. De satsar på de som har sämre betyg eller inga alls. Så om jag struntat i gymnasiet skulle jag ha haft en större chans nu alltså. "Du som har så bra betyg kan ju satsa på någonting annat". Men tänk om det här var precis det jag ville? Jag blir inte klok på sånt där... Bara för jag har bra betyg betyder det inte att jag alltid lättare får jobb. Bara för jag läst turism betyder det inte att jag vill jobba heltid inom det och har bara det som intresse.

Men men.. Allt har en mening och det var inte meningen jag skulle hamna i Lycksele i minst 6 månader..



11 st kvar

Åååh vilken pärla! Jag kan riktigt se mig själv bakom ratten på den. Någon som vill skänka mig 30 000? Ni kan skänka 1000 var? I så fall byter jag direkt!

Var och hälsade på bästaste Kattis i hennes nya, mysiga lägenhet. Gjorde chokladbollar med invandrarbakgrund utan recept och det blev gott. Kollade klipp på youtube och så fick hon uppdatera mig om hennes liv :P

Sen pizza och så blev jag sittandes ensam på en parkbänk ett tag och betraktade mörkret som kommit till Vilhelmina. Seriöst, typ en på 10 som gick förbi var vit!

Nu ska jag fortsätta kolla blocket och kolla Miami Ink.

Satellites and Falling Stars

Igår kväll blev det kräftor och popcorn. Sen då jag gick hem gick vi och kollade på alla stjärnor. Letade efter Orion och såg Karlavagnen och Venus. Kanske även Polstjärnan. Det är ganska häftigt hur små vi är och att vi kan para ihop stjärnor till stjärnbilder även om de ligger miljoner ljusår ifrån varandra. Miljoner ljusår ifrån oss. Sedan såg vi några ljus som vandrade över himlen och nej det var inga flygande tefat eller stjärnor som flyttade på sig utan satelliter som cirkulerar omkring jorden. Tre satelliter såg vi totalt och dessutom var det flera fallande stjärnor. Jag önskade samma sak som alltid, när ska det slå in?

RSS 2.0